Koude B2B acquisitie die werkt!

Tijd tekort?

Bang voor afwijzing?

Rotwerk?

Hoe open je deuren en zorg je dat je met de relevante mensen in gesprek raakt?  Hoe loop je geen kans meer mis?

Click the button

Binnen de All Telemarketing methodiek werd voor ons een marktbenadering ontwikkeld met als resultaat een consistente en regelmatige ’flow’ van afspraken.

— Gert Veendal, directeur Junglemap Benelux

Structureel nieuwe verkoopkansen

Online agenda

Agenda gevuld met afspraken

Opvolging

Nooit meer een kans mislopen

ROI

Focus op jouw klant, resultaat en informatie

Dit is voor mij de eerste keer dat ik erg blij ben met externe acquisitie. Haar team maakt kwaliteitsafspraken met onze prospects en onze pijplijn groeit week na week dankzij hun hulp!

— Marc Jansen, Commercieel directeur Veolia Water Technologies

Als technisch bedrijf hebben jullie een complexe verkooppitch. Daardoor hebben jullie moeite om in gesprek te raken met de doelgroep. Laat staan om nieuwe klanten binnen te halen.

Relatie bouwen

Onze kracht ligt in de zogenaamde ‘KLIK-methode’ We focussen niet alleen op het verkoopgesprek, ook nadrukkelijk op de klantrelatie - "de klik".

Volharding

Gemiddeld kost het 8 pogingen om met de juiste persoon in gesprek te komen. De meesten geven het al op na 2 pogingen. En lukt het contact wel? Dan is de kans op afwijzing groot als je niet weet hoe je het moet aanpakken!

Het benaderen van prospects is iets waar bij een ingenieursbureau vaak de tijd aan ontbreekt. Terugbellen op tijden dat het niet uitkomt waardoor het vergeten wordt, of het gewoon niet lukken de juiste persoon aan de lijn te krijgen.

— Jos Bakker, Salesmanager HIH Engineering

Kwalitatieve afspraken plannen

Telemarketing voor technische bedrijven is ons specialisme: wij kunnen jullie complexe pitch omzetten in een effectief telefonisch verkoopgesprek.

Han Trollman, Manager

Op een prettige wijze werden veel prospect afspraken gemaakt. Hierbij speelden de ervaring van Petra en haar wijze van prospect benadering een belangrijke rol. Bovenal is Petra een fijn en integer persoon om mee samen te werken.

Peter Stolk, Verkoopmanager

De professionaliteit en frisse aanpak leidt tot de gewenste resultaten voor Centric. Juist de effectieve opvolging en terugkoppeling rond onze commerciële acties stel ik zeer op prijs, ook als een actie een keer minder loopt denkt Petra goed mee naar een oplossing.

Leonard Faber, algemeen directeur

Petra is met haar bureau All Telemarketing onze professionele partner in het realiseren van afspraken met potentiele klanten.All Telemarketing functioneert bovendien voor ons als verkoop binnendienst, door de wijze waarop zij de follow up van onze commerciële acties verzorgt.

Fius van Laar, Partner Sales Cultuur

"Wij geloven we dat succes bepaald wordt door de “magische” verbinding tussen sales en de cultuur in een organisatie. Mooi om samen te werken met Petra Smit en haar team die ons gedachtengoed uitdragen in de markt van technisch adviesbureaus. Ze weten als geen ander dat mensen zaken doen met mensen. Van harte aanbevolen "

Jos Bakker, Salesmanager HIH Engineering

Het benaderen van prospects is iets waar bij een ingenieursbureau vaak de tijd aan ontbreekt. Terugbellen op tijden dat het niet uitkomt waardoor het vergeten wordt, of het gewoon niet lukken de juiste persoon aan de lijn te krijgen.