B2B Leads

B2B leads: Welke is het beste?

B2B leads, hoe herken je ze? Hoe creëer je B2B leads?  Waar let je op als je B2B leads inkoopt?

 

In de context van een technische waterzuiveringsoplossing, welk B2B lead is de beste?

 

Een actuele klantvraag waar budget, contact met de beslisser en een tijdlijn ligt?

OF:

Een onbewuste vraag die nog verder ontwikkeld moet worden?

De beste lead:

 

Makkelijk, hè? Nou, het antwoord zal je misschien verbazen. Hoewel de actuele klantvraag erg aantrekkelijk lijkt, is de kans groot dat de klant zijn oplossing al heeft gekozen. Wellicht kun je een offerte uitbrengen. Waarbij je de klant helpt om een betere deal te sluiten. Het uitzoekwerk voor zo’n  offerte kost tijd en moeite.

Terwijl de onbewuste vraag je de kans geeft om in een veel vroeger stadium aan tafel te komen en invloed uit te oefenen. Op een moment dat er (nog) geen concurrenten in het spel zijn. En ja, het duurt langer en kost meer tijd. Maar de kans dat je de opdracht krijg neemt aanzienlijk toe. Je zet jezelf in een sterke positie om de strategie van de klant en zelfs de specificatie en eisen voor de oplossing te beïnvloeden.

 

Onze ervaring met B2B leads:

 

Wij hebben gezien dat de grootste orders die onze klanten binnenhalen,  afkomstig zijn uit deze leads en afspraken.

Het beste voorbeeld is een contract van vele miljoenen dat één van onze klanten in heel Nederland en Belgie heeft afgesloten. Wij ontdekte de kans en brachten beide partijen aan tafel. De afspraak afwijzen omdat er “geen directe noodzaak” is zou makkelijk geweest zijn. Maar onze klant was slim, ze speelden het lange spel en kregen de opdracht.

 

Leadgeneratie uitbesteden?

 

De les die hier naar voren komt is deze: overweeg jij om  B2B leadgeneratie uit te besteden? Wees bereid om tijd te investeren en geduld te hebben. Kijk zowel naar de korte- als lange termijn. Want alleen op deze manier haal jij je maximale ROI.  Het uitbesteden van je B2B leadgeneratie om je kwartaal achterstand in te halen werpt dus niet perse meteen vruchten op.

0 Shares

Avatar

Petra Smit

Psycholoog, sales consultant & telemarketing expert en auteur helpt jou aan nieuwe klanten met De Klik Methode!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
0 Shares
Share
Tweet