B2B-telemarketing amateur. Er zijn mensen die vinden dat B2B-telemarketing iets is dat iedereen kan doen. Ten Onrechte. Want B2B-telemarketing is een serieuze zaak. Niet voor amateurs.
Reken eens uit wat een goed gevulde salespijplijn je oplevert.
Tevreden? Dat is mooi.
Niet tevreden? Lees dan door en als je iets herkent: neem maatregelen.
Waaraan herken je een B2B-telemarketing amateur?
Ze doen geen onderzoek
In gesprek komen met een potentiële klant lukt als je weet met welke problemen jouw markt te maken heeft. Of gaat hebben in de toekomst.
Je weet met wie je in gesprek gaat. Dat is een beslisser en de beïnvloeders. Zo leer jij wat er in de organisatie omgaat. Weten dat je jouw pitch op de juiste markt verkondigt.
Focus op kwantiteit
Kwaliteit boven kwantiteit. Liever één goede lead dan drie die niet gekwalificeerd zijn. Goede b2b telemarketing kost tijd en dus geld. Besteed je tijd aan interessante leads. Verzamel relevante informatie zodat je op het juiste moment in het koopproces de volgende stap zet.
Focus op het eigen aanbod
Vertel potentiële klanten hoe je hen kan helpen. Jouw klant gaat in gesprek als jij een oplossing kan bieden voor hun probleem. Aandacht voor je potentiële klant en zijn situatie is essentieel voor het bouwen van een relatie.
Maken gebruik van een telemarketing script
De telemarketing amateur maakt gebruik van een (automatisch) script en is degene die het meest aan het woord is. Een script geeft onvoldoende ruimte voor écht contact.
Zorg voor persoonlijk contact en focus op je op het gesprek. Op die manier ga je het vertrouwen winnen. Jouw klant is het meest aan het woord.
Niet (goed) opvolgen
Zodra jouw potentiële klant interesse heeft getoond zorg je voor de opvolging. Stel een datum of tijd vast. Dat kan een mail zijn of een telefoontje. Wees geïnteresseerd en richt je op de relatie.
Conclusie:
Goede B2B-telemarketing gaat om het gesprek en het contact. Om het vertrouwen en de relatie die je opbouwt. De beste manier om nieuwe kansen te ontwikkelen en klanten te vinden die bij jou passen.
Het gaat om kwaliteit. En dat kost tijd, moeite, inzicht en veel ervaring.